Esate riešutų mėgėjas? 6 dalykai, kuriuos turėtumėte žinoti!

IMG_3284-2- 1

Jei riešutai jums – neatsiejamas kasdienis užkandis, pasirūpinkite, kad iš jų gautumėte visas naudingąsias medžiagas. Riešutai yra ypač naudingi sveikatai, todėl rekomenduojama juos valgyti reguliariai – tai puikus užkandis išalkus!

  1. Ilgesnis sotumo jausmas. Proteinų, riebalų ir ląstelienos dėka, riešutai energiją organizme paskleidžia labai lėtai. Būtent todėl, užvalgius vos saujelę riešutų, aplanko ilgai trunkantis sotumo jausmas.
  2. Subalansuotas cukraus kiekis kraujyje. Kadangi riešutai yra natūralus maistas, jie padeda išvengti didelių cukraus kiekio kraujyje svyravimų, kuriuos dažnai sukuria daugiau angliavandenių turintys užkandžiai (sūrūs sausainėliai, skrebučiai, bananai ir kt.)
  3. Mitybos jėgainės. Riešutai ne tik suteikia gausybę energijos, juose yra daug masyvių vitaminų ir mineralų – vitamino E, cinko, magnio, geležies ir vario, kurie rūpinasi ir maitina kiekvieną organizmo ląstelę.
  4. Nustokite blokuoti mineralus, fitatai! Fitatai arba fitino rūgštis yra maistinių medžiagų blokatoriai, kurie daugelyje maisto produktų, ypač ankštiniuose, sojoje ir riešutuose, atsiranda natūraliai. Kaip to išvengti? Tereikia riešutus kelias valandas pamirkyti. Suberkite riešutus į šalto, filtruoto vandens dubenį, nuplaukite juos, nusausinkite ir mėgaukitės! Patarimas: pistacijos, makadamijų riešutai ir kaštonai turi nedaug fitatų, todėl jų mirkyti nereikia.
  5. Kai gerieji riebalai pablogėja. Ar kada teko atsikąsti riešuto ir pajusti kartoką skonį? Taip atsitinka tada, kai riešutuose esantys riebalai oksiduojasi ir kartėja. Kai riešutai išgliaudomi, juos pradeda veikti oras, todėl, jei jie laikomi netinkamai, gali apkarsti ir organizmui padaryti daugiau žalos nei naudos. Patarimas: išgliaudytus riešutus laikykite šaldytuve ar šaldiklyje.
  6. Sekite porcijas. Riešutai storina tik tada, kai nekontroliuojamas suvalgytų riešutų kiekis. Tereikia atsiminti vieną dalyką – riešutai negali būti mitybos pagrindas. Jie yra puikūs užkandžiai ar desertas greta įprasto dienos valgio. Pabandykite smulkintais riešutais apibarstyti salotas, šaukštelį pesto užkrėsti ant makaronų, arba, nusipirkę didžiulę pakuotę, suskirstykite ją mažesnėmis porcijomis, kad pradėję skanauti, neužsimirštumėte!

Produktai, susiję su šiuo straipsniu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
cashew2 1GO RIEŠUTŲ IR DŽIOVINTŲ VAISIŲ MIŠINYS 482 7 56,7 45,4 24,5 5,4 3,1 0,2
anakardziai_800plocio Anakardžių riešutai 609,0 23,3 24,1 6,0 46,0 8,4 3,0 0,02 (0,04)
migdolai Migdolų riešutai 663,0 24,2 20,5 6,6 52,0 4,7 8,1 0,0
migdolai_k_s2 Kepinti ir sūdyti migdolų riešutai 639,0 27,7 20,7 4,7 45,9 6,9 16,0 0,2
250kg Bertoletijų riešutai 656,0 14,0 12,0 2,0 66,0 15,0 6,1 3 (1,2)
zemes_branduoliai4 Žemės riešutai 609,0 25,7 19,2 6,2 46,1 6,1 7,3 0,0
lazdynai lukstenti Lazdynų riešutai 718,0 17,6 14,9 3,4 63,2 4,5 9,6 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.