Aštrūs riešutėliai Naujametiniam vakarėliui

- 1 didelio kiaušinio baltymas
- 2 šaukštai cukraus
- 1 šaukštelis druskos
- ½ šaukštelio aitriosios paprikos (čili) miltelių
- ¼ šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų
- ½ šaukštelio maltų kuminų
- 1¾ šaukštelio 4 pipirų mišinio
- 300 g sumaišytų „Arimex“ riešutų: migdolų, graikinių, anakardžių ir žemės.
Baltymus išplakite iki standumo. Sumaišykite prieskonius, cukrų ir druską, atsargiai įmaišykite į baltymų masę. Suberkite riešutus ir išmaišykite, kad gerai apliptų.
Riešutus paskleiskite vienu sluoksniu ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pašaukite į iki 150 °C temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite 15 min., ištraukite, pamaišykite, atskirkite sulipusius riešutus.
Sumažinkite temperatūrą iki 120 °C ir dar pakepinkite 10 min. Ištraukite, vėl pavartykite, atskirkite sulipusius ir palikite ataušti.