10 sveikiausių džiovintų vaisių užkandžiaujantiems

10 SVEIKIAUSIŲ DŽIOVINTŲ VAISIŲ UŽKANDŽIAUJANTIEMS

Džiovinti vaisiai yra vienas sveikiausių rafinuoto cukraus pakaitalų ir puikus būdas patenkinti saldumynų troškimą. Be to, džiovinti vaisiai yra puikus būdas greitai pasisotinti ir gauti reikalingų maistinių medžiagų ir vitaminų. Tai ypač svarbu skubantiems, užimtiems, fizinį ir protinį darbą dirbantiems žmonėms. Taigi, kurie džiovinti vaisiai geriausiai tinka greitam užkandžiui, kad būtų ne tik sotu, bet ir sveika?

1. Datulės iš džiovintų vaisių turi mažiausiai kalorijų, tad tai puikus saldus užkandis prie arbatos 15val. Kaip tik tada, kai labai norisi šiek tiek atsitraukti nuo darbų ir šio bei to užkąsti.

2. Goji uogose daugiausiai baltymų. Baltymai padeda auginti ir išsaugoti raumenų masę, svarbūs normaliai kaulų būklei palaikyti.

3. Figose daugiausiai skaidulų, reikalingų mūsų organizmams. Suvalgę 100g figų gausite net 74% rekomenduojamos skaidulų paros normos.

4. Abrikosuose daugiausiai vitamino A, E ir kalio. Vitaminas A svarbus normaliai geležies apykaitai, padeda išsaugoti normalų regėjimą; vitaminas E padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos; kalis svarbus normaliai nervų sistemos veiklai, raumenų veiklai, padeda palaikyti normalų kraujospūdį.

5. Persikuose daug vitamino A ir šie vaisiai yra niacino šaltinis. Vos 40g persikų yra vitamino A dienos norma. Vitaminas A svarbus normaliai geležies apykaitai, padeda išsaugoti normalų regėjimą. Niacinas svarbus normaliai energinių medžiagų apykaitai, nervų sistemos veiklai, psichologinei būklei palaikyti, padeda mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį. Tad jei jaučiatės pavargę, išsekę, persikai – puikus pasirinkimas užkandžiui.

6. Kriaušėse yra daug vitamino K. Vitaminas K svarbus normaliam kraujo krešėjimui ir normaliai kaulų būklei palaikyti.

7. Bananų traškučiai pasižymi dideliu mangano kiekiu. Manganas svarbus normaliai medžiagų apykaitai. Rinkitės bananų traškučius, jei jūsų medžiagų apykaita sulėtėjusi.

8. 100 g figų yra 20% dienos kalcio normos. Kalcis svarbus virškinimo fermentų veikimui, kaulų ir dantų būklei palaikyti, raumenų veiklai.

9. Džiovintos vyšnios neretai pavadinamos „superuogomis“, nes jos yra geležies šaltinis. Geležis svarbi raudonųjų kraujo kūnelių kraujodarai ir hemoglobino susidarymui, deguonies pernešimui organizme.

10. Slyvose daug vario. Varis svarbus plaukų ir odos pigmentacijai, normaliai jungiamojo audinio būklei palaikyti, energinių medžiagų apykaitai.


Produktai, susiję su šiuo straipsniu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
Persikai Džiovinti persikai 334,0 3,6 61 41,7 1,0 0,0 6,0 0,0
slyvos Džiovintos slyvos be kauliukų 300,0 3,5 69,0 41,2 0,7 0,1 1,7 0,0
kriauses Džiovintos kriaušės 152 1,0 34 27,0 0 0,0 6,0 0,03
goji Goji uogos 351,0 14,4 70,0 44,2 1,1 0,0 2,0 1,0
datules2 Datulės sirupe 248,0 2,8 57,1 57,1 0,2 0,1 3,4 0,0
bananu_traskuciai2 Bananų traškučiai 533,0 0,9 83,1 61,8 0,0 0,0 4,1 0,9
figos Džiovintos figos 374,0 3,6 78,0 59,0 1,2 0,2 18,5 0,1
abrikosai2 Džiovinti abrikosai 296,0 4,6 67,2 47,5 0,5 0,0 2,3 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.