Vištienos troškinys su anakardžiais

Norime jums pasiūlyti idėją pietums. Šis receptas skanus, maistingas ir lengvai pagaminamas.
REIKĖS:
- 400 g vištienos mažosios filė
- 200-300 ml grietinėlės
- 1 didelio saldžiarūgščio obuolio
- 1 didelio svogūno
- 4 šaukštų aliejaus kepimui
- 2-4 skiltelių česnako
- 80 g kepintų sūdytų anakardžių
- 2 stiklinių ryžių
- 4 stiklinių vandens
- žiupsnelio druskos
- 2-4 šaukštelių kario prieskonių
- 1/2 šviežio čili pipiro
GAMINIMAS:
Keptuvėje su aliejumi pakepinkite svogūną, įberkite kario prieskonių ir dar pakepkite apie minutę, sudėkite vištienos gabalėlius ir kepinkite apie 10 min. vis pavartant. Supilkite grietinėlę, įmeskite smulkinto česnako, kai užvirs, sumeskite kubeliais nuluptą ir supjaustytą obuolį. Jei norisi padažo skystesnio, dar įpilkite grietinėlės, suberkite anakardžius ir smulkiai pjaustytą čili pipirą. Išvirkite ryžius pasūdytame vandenyje ir patiekite su vištienos troškiniu.
Receptas: Gintarė VIRŠ OBELŲ
Nuotrauka: Darius www.grafas.lt