Sausainiai su sėklomis

sausainiai_seklomis

Traškūs sausainiai, kurių receptą galite įvairiai patobulinti.

1 skarda

  • 540ml rupių kvietinių miltų
  • 75g salotų mišinio Arimex su saulėgražomis, moliūgų sėklomis ir kedrinėmis pinijomis
  • 30ml cukraus
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 4 šaukštų sviesto
  • 120ml pieno

Į dubenį suberkite miltus, cukrų, druską ir sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą. Trinkite, kol neliks sviesto. Po truputį pilkite pieną ir užminkykite vientisą tešlą.

Pamiltuokite paviršių, ant jo uždėkite tešlą, ją kiek paspauskite. Užberkite šiek tiek sėklų mišinio ir kočiokite. Ant tuščių vietų vėl užberkite sėklų. Iškočiokite tešlą iki maždaug 4mm storio.

Tešlą supjaustykite norimos formos gabalėliais. Atsargiai, mentelės pagalba perkelkite sausainukus į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi.

Kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes, kol sausainiai gražiai parus.

Įkvėpta Pietūs dėžutėje, V.Bartuškaitienė, 2010

 

Recepto autorė: I.Sasnauskaitė, tinklaraštis Gėrimų ir patiekalų Magija

http://gpmagija.blogspot.com

 


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
ananasai2 1GO DŽIOVINTŲ VAISIŲ IR SĖKLŲ MIŠINYS 395 7,2 67,9 61,7 10,1 3,4 1,8 0,5
moliugai_lukstenti_800plocio Moliūgų sėklos, lukštentos 574,0 25,0 13,0 1,1 46,0 0,0 3,9 0,0
saulegrazos Saulėgrąžų sėklos 622,0 22,5 21,5 1,7 49,0 5,2 2,7 0,0
kedro Kedrinių pinijų riešutai 730,0 13,7 13,1 3,6 68,4 4,9 3,7 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.