Sausainiai su sėklomis
Traškūs sausainiai, kurių receptą galite įvairiai patobulinti.
1 skarda
- 540ml rupių kvietinių miltų
- 75g salotų mišinio Arimex su saulėgražomis, moliūgų sėklomis ir kedrinėmis pinijomis
- 30ml cukraus
- 0,5 šaukštelio druskos
- 4 šaukštų sviesto
- 120ml pieno
Į dubenį suberkite miltus, cukrų, druską ir sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą. Trinkite, kol neliks sviesto. Po truputį pilkite pieną ir užminkykite vientisą tešlą.
Pamiltuokite paviršių, ant jo uždėkite tešlą, ją kiek paspauskite. Užberkite šiek tiek sėklų mišinio ir kočiokite. Ant tuščių vietų vėl užberkite sėklų. Iškočiokite tešlą iki maždaug 4mm storio.
Tešlą supjaustykite norimos formos gabalėliais. Atsargiai, mentelės pagalba perkelkite sausainukus į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi.
Kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes, kol sausainiai gražiai parus.
Įkvėpta Pietūs dėžutėje, V.Bartuškaitienė, 2010
Recepto autorė: I.Sasnauskaitė, tinklaraštis Gėrimų ir patiekalų Magija