Džiovintos spanguolės

spanguoles
Maistingumo lentelė kiekis 100g produkto RVK, %
Energetinė vertė, kcal 347,0 17,4%
Baltymai, g 0,1 0,2%
Angliavandeniai, g 82,4 30,5%
iš kurių cukrus, g 65,0 72,2%
Riebalai, g 1,4 2,0%
iš kurių riebalų rūgštys, g 0,1 0,3%
Skaidulos, g 2,1 8,4%
Natris (druska), g 0,0 0,2%

GDA – tai orientacinė norma, padedanti įvertinti, kiek konkrečios maistingosios medžiagos yra vienoje maisto produkto porcijoje. Nurodyta GDA vertė yra nurodyta vidutiniam “suaugusiajam”, kurio energijos poreikis 2.000 kcal/dienai."

Trumpas aprašymas. Spanguolių džiovinimo procesas yra iš dalies panašus į vynuogių virtimą razinomis. Tai labai populiari džiovinta uoga gaminant salotas, sausus pusryčius, košes, kepinius ar tiesiog valgant vienas.

Komerciškai gaminant spanguoles paprastai yra pridedama cukraus, siekiant subalansuoti labai didelį spanguolių rūgštumą.
Daugiausiai spanguolių importuojama iš Šiaurės Amerikos.

Labiausiai vertinami dėl:

kiekis 100g produkto RVK*, %
Manganas, mg 0,3 15,0%

* Referencinis vartojimo kiekis

  • Manganas svarbus normaliai medžiagų apykaitai, normaliai kaulų būklei, jungiamojo audinio formavimuisi.

Istorija. Šiaurės Amerikos indėnai pirmieji pradėjo naudoti spanguoles, kaip maistą. Spanguolės labai populiarios Skandinavijoje ir Rusijoje. Stambiauoges spanguoles pirmasis pradėjo auginti kapitonas Henry Hallas Cape Cod iškyšulyje Masačūsetso (JAV) valstijoje 1810-aisiais. Praėjus kelioms dešimtims metų pradėjo kurtis didelės plantacijos.

Perspėjimai: per didelis vitaminų ir mineralų vartojimas gali pakenkti jūsų sveikatai. Saugoti sausoje ir vėsioje vietoje.

Informacija paruošta remiantis:

  1. KOMISIJOS REGLAMENTAS (ES) Nr. 432/2012
  2. Self nutrition data

Kam naudinga? Kada valgyti?
  • Naudojamos arbatai plikyti, kepiniams gardinti;
  • Labai tinka pagardinti miuslius.

Pakuotė
spanguoles 100g
Ieškokite: didžiausiuose prekybos centruose.
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.