Džiovintos slyvos be kauliukų

Maistingumo lentelė | kiekis 100g produkto | RVK, % |
---|---|---|
Energetinė vertė, kcal | 300,0 | 15,0% |
Baltymai, g | 3,5 | 7,0% |
Angliavandeniai, g | 69,0 | 25,6% |
iš kurių cukrus, g | 41,2 | 45,8% |
Riebalai, g | 0,7 | 1,0% |
iš kurių riebalų rūgštys, g | 0,1 | 0,5% |
Skaidulos, g | 1,7 | 6,8% |
Natris (druska), g | 0,0 | 0,3% |
GDA – tai orientacinė norma, padedanti įvertinti, kiek konkrečios maistingosios medžiagos yra vienoje maisto produkto porcijoje. Nurodyta GDA vertė yra nurodyta vidutiniam “suaugusiajam”, kurio energijos poreikis 2.000 kcal/dienai."
Labiausiai vertinamos dėl:
kiekis 100g produkto | RVK*, % | |
Vitaminas A, IU | 781,0 | 97,6% |
Vitaminas K, mcg | 59,5 | 79,3% |
Kalis, mg | 732,0 | 36,6% |
Varis, mg | 0,3 | 30,0% |
Manganas, mg | 0,3 | 15,0% |
* Referencinis vartojimo kiekis
- Vitaminas A svarbus normaliai geležies apykaitai, imuninės sistemos veiklai, gleivinių ir odos būklei palaikyti, išsaugoti normalų regėjimą;
- Vitaminas K svarbus normaliam kraujo krešėjimui, normaliai kaulų būklei palaikyti;
- Kalis svarbus normaliai nervų sistemos veiklai, raumenų veiklai, padeda palaikyti normalų kraujospūdį;
- Varis svarbus normaliai jungiamojo audinio būklei palaikyti, energinių medžiagų apykaitai, nervų sistemos veiklai;
- Manganas svarbus normaliai medžiagų apykaitai, normaliai kaulų būklei, jungiamojo audinio formavimuisi.
Istorija: slyvos laikomos vienos iš pirmųjų vaisių pradėtų auginti žmonių. Trys labiausiai paplitusios rūšys randamos ne kaip laukinės, o prie žmonių apgyvendintų vietų: Prunus domestica randama rytų Europoje ir Kaukazo kalnuose, o Prunus salicina ir Prunus simonii auga Azijoje. Slyvų ištakų rasta Neolito amžiaus archeologiniuose kasinėjimuose kartu su alyvuogėmis, vynuogėmis ir figomis.
Perspėjimai: per didelis vitaminų ir mineralų vartojimas gali pakenkti jūsų sveikatai. Saugoti sausoje ir vėsioje vietoje.
Informacija paruošta remiantis: