Džiovinti abrikosai

abrikosai2
Maistingumo lentelė kiekis 100g produkto RVK, %
Energetinė vertė, kcal 296,0 14,8%
Baltymai, g 4,6 9,2%
Angliavandeniai, g 67,2 24,9%
iš kurių cukrus, g 47,5 52,8%
Riebalai, g 0,5 0,7%
iš kurių riebalų rūgštys, g 0,0 0,0%
Skaidulos, g 2,3 9,2%
Natris (druska), g 0,0 0,7%

GDA – tai orientacinė norma, padedanti įvertinti, kiek konkrečios maistingosios medžiagos yra vienoje maisto produkto porcijoje. Nurodyta GDA vertė yra nurodyta vidutiniam “suaugusiajam”, kurio energijos poreikis 2.000 kcal/dienai."

Trumpas aprašymas. Abrikosų kilmės vieta – Šiaurės Amerika. Pagrindinis derliaus metas – gegužė-rugpjūtis. Išėmus kauliukus, prinokę abrikosai sudžiovinami saulės atokaitoje.Palyginus su persikais švieži abrikosai yra maži geltoni, šiek tiek pūkuoti vaisiai. Skonis – švelnus ir saldus.

Labiausiai vertinami dėl:

kiekis 100g produkto   RVK*, %
Vitaminas A, IU 3604,0 450,5%
Kalis, mg 1162,0 58,1%
Vitaminas E, mg 4,3 35,85
Varis, mg 0,3 30,0%
Geležis, mg 2,7 19,3%
Niacinas, mg 2,6 16,3%

* Referencinis vartojimo kiekis

  • Vitaminas A svarbus normaliai geležies apykaitai, imuninės sistemos veiklai, gleivinių ir odos būklei palaikyti, išsaugoti normalų regėjimą.
  • Kalis svarbus normaliai nervų sistemos veiklai, raumenų veiklai, padeda palaikyti normalų kraujospūdį.
  • Vitaminas E padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos.
  • Varis svarbus normaliai jungiamojo audinio būklei palaikyti, energinių medžiagų apykaitai, nervų sistemos veiklai.
  • Geležis svarbi normaliai pažinimo funkcijai, energinių medžiagų apykaitai, raudonųjų kraujo kūnelių kraujodarai ir hemoglobino susidarymui, deguonies pernešimui organizme, imuninės sistemos veiklai.
  • Niacinas svarbus normaliai energinių medžiagų apykaitai, nervų sistemos veiklai, psichologinei būklei palaikyti, gleivinių ir odos būklei palaikyti, padeda mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį.

Istorija. Abrikosai pradėti auginti Kinijoje prieš 4000 metų. Persai dėl auksinės spalvos juos vadino „saulės kiaušiniais“. Buvo auginami Nabuchodonosaro kabančiuose soduose Babilone. Senovės Romoje laikytas brangiu skanėstu ir iš ten paplito po pietų Europą.

Perspėjimai: per didelis vitaminų ir mineralų vartojimas gali pakenkti jūsų sveikatai. Saugoti sausoje ir vėsioje vietoje.

Informacija paruošta remiantis:

  1. Abrikosas
  2. Džiovinti abrikosai
  3. Džiovintų abrikosų istorija

Kam naudinga? Kada valgyti?
  • Naudojami kulinarijoje ir konditerijoje ne tik kaip atskiras produktas, bet ir sumaišyti su kitais džiovintais vaisiais ar javainiais.
  • Pasižymi subtiliu skoniu ir lengvu aromatu, nepraranda maistingųjų medžiagų.
  • Geriausia džiovintus abrikosus vartoti iki pagrindinio valgymo likus 20-30 minučių.

Pakuotė
Dz_abrikosai 200g Arimex
Ieškokite: didžiausiuose prekybos centruose.
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.