Džiovinti obuoliai
Maistingumo lentelė | kiekis 100g produkto | RVK, % |
---|---|---|
Energetinė vertė, kcal | 323,0 | 16,2% |
Baltymai, g | 1,8 | 3,6% |
Angliavandeniai, g | 70,3 | 26,0% |
iš kurių cukrus, g | 54,0 | 60,0% |
Riebalai, g | 1,6 | 2,3% |
iš kurių riebalų rūgštys, g | 0,2 | 1,1% |
Skaidulos, g | 10,3 | 41,2% |
Natris (druska), g | 0,2 | 2,8% |
GDA – tai orientacinė norma, padedanti įvertinti, kiek konkrečios maistingosios medžiagos yra vienoje maisto produkto porcijoje. Nurodyta GDA vertė yra nurodyta vidutiniam “suaugusiajam”, kurio energijos poreikis 2.000 kcal/dienai."
Trumpas aprašymas. Sultingasis netikrasis vaisius su 3-5 lizdais ir 2-3 sėklomis lizde, būdingas daliai erškėtinių šeimos augalų iš obelinių pošeimio. Būdinga plona odelė (egzokarpas), sultingas minkštimas (mezokarpas) ir kieti sėklas supantys lukštai (endokarpas).
Labiausiai vertinami dėl:
kiekis 100g produkto | RVK*, % | |
Varis, mg | 0,2 | 20,0% |
Kalis, mg | 387,0 | 19,4% |
* Referencinis vartojimo kiekis
- Varis svarbus normaliai jungiamojo audinio būklei palaikyti, energinių medžiagų apykaitai, nervų sistemos veiklai;
- Kalis svarbus normaliai nervų sistemos veiklai, raumenų veiklai, padeda palaikyti normalų kraujospūdį.
Istorija. Daugumoje religijų obuolys minimas, kaip uždraustas vaisius. Istoriniuose šaltiniuose minima, kad Aleksandras Didysis pirmasis išvedė žemaūgių obelų veislę Kazachstane bei jų parsivežė į Makedoniją. XVII a. obuoliai kolonistų buvo atgabenti į Šiaurės Ameriką ir pirmasis obelų sodas buvo pasodintas Bostone pastoriaus William Blaxton 1625 m. Obuoliai labai greitai paplito visur, kur driekėsi Amerikos indėnų prekybos keliai.
Perspėjimai: per didelis vitaminų ir mineralų vartojimas gali pakenkti jūsų sveikatai. Saugoti sausoje ir vėsioje vietoje.
Informacija paruošta remiantis: